Opština Budva uplaćuje pomoć za nastradale od zemljotresa u Hrvatskoj

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević je opredijelio 5000 eura pomoći za postradale od zemljotresa u Hrvatskoj. 
“Ne treba zaboraviti da smo i mi u Crnoj Gori preživjeli katastrofalan zemljotres 1979.godine i da smo zahvaljujući solidarnosti svih naroda bivše Jugoslavije ponovo izgradili crnogorsko primorje. 
Danas, uoči blagih dana koje proslavljamo mi pravoslavni kao rođenje Bogomladenca Hrista, nemamo pravo da okrenemo glavu na tuđu muku i nevolju.
Solidarnost je nešto što smo mi u Budvi naučili da cijenimo, i onoliko koliko smo u mogućnosti zbog trenutne situacije sa budžetom opredijeljujemo ovu finansijsku pomoć”, naveli su iz Carevićevog kabineta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti