Opština gradi postrojenje za tretman otpadnih voda u Buljarici

Sekretarijat za investicije Opštine Budva zatražio je od Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da joj izda urbanističko tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i podmorskog ispusta Buljarici.

To piše u zahtjevu koji potpisuje sekretar za investicije Joko Popović u koji su Primorske novine imale uvid. Ovim aktuelne gradske vlasti namjeravaju da riješe akutni problem ovog primorskog mjesta.
Projektom za tretman otpadnih voda koji je Opština Budva i njemačka kompanija WTE zaključile prije 12 godina bilo je predvidjeno da u Buljarici bude izgradjeno postrojenje, ali to nije realizovano. Ugovor koji su zaključili opštinski čelnici iz redova organizovane kriminalne grupe jedna je od najvećih koruptivnih afera koja još nema tužilački epilog.


https://wapi.gov.me/download/252166b3-c5a2-4be6-a197-dd27995b4213?version=1.0

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti