Opština hitno traži izvođača da sanira odron

Opština Budva raspisala je juče  javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova koji će sanirati odron u XX ulici.

Kako je "Primorskim novinama" saopšteno iz lokalne samouprave povodom sanacije odrona u XX ulice u Budvi , a cilju uklanjanja zemlje koja se obrušava ,Opština Budva  je pristupila hitnom rješavanju navedenog problema.
"Inspektor Opštine Budva je zapisnikom broj 09-714/22-44/1 od 18.03.2022. godine, postupajući po službenoj dužnosti po usmenoj prijave građana, neposrednim uvidom na licu mjesta u ulici XX u Budvi,
zapisnički konstatovao da se na dijelu puta nalazi obrušena zemlja i kamenje koji onemogućavaju normalan protok saobraćaja što može ugroziti bezbjednost prolaznika kao i parkiranih motornih vozila koja se
nalaze u neposrednoj blizini odrona. Na osnovu navedenog, a shodno članu 36 stav 1 Zakona o inspekcijskom nadzoru, komunalni inspektor je naložio subjektu nadzora Sekretarijatu za komunalno stambene poslove da u roku od 10 dana otkloni nepravilnosti koje su desile na terenu", rečeno je u Opštini Budva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti