Opštinsko takmičenje recitatora

JU Narodna biblioteka Budve organizuje opštinsko takmičenje recitatora u utorak, 25. maja sa početkom u 17h.

U takmičarskom dijelu učestvovaće učenici tri osnovne škole na području opštine Budva: OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, “Druge osnovne škole” i  OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”. Recitatori će se takmičiti u tri kategorije: od prvog do petog razreda osnovne škole takmiči se devet recitatora, zatim od šestog do devetog razreda takmiči se deset  recitatora i u srednjoškolskoj kategoriji sedam recitatora.

Prvonagrađeni recitatori stiču pravo za učešće na  Državnoj smotri recitatora.

Opštinsko takmičenje recitatora biće održano u amfiteatru Akademije znanja, a u muzičkom dijelu programa, dok žiri bude odlučivao o najboljima, nastupiće: učenici klase flauta prof.Ane Molčanov Brajak iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje- Budva (Antonia Bellanger, Nikša Babović, Julija Kadina i Anđela Vlaović), zatim Milica Vulanović, učenica Srednje muzičke škole "Vida Matjan" u Kotoru, odsjek za gitaru i bend “Within the ocean waves”  iz SMŠ “Danilo Kiš” kojeg čine Milica Đurišić, Balša Martinović i Artjom Kompani . Takođe, polaznici Škole glume pod pokroviteljstvom Opštine Budva, a koju vodi glumica Jovana Todorović, izvešće predstavu “Ježeva kućica”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti