Osam tajni uređenja stana da bi se bolje izdavao preko booking.com

Otkrivamo vam jednostavne trikove koji će vam pomoći da uredite vrhunski enterijer i obezbedite toplu atmosferu u domu u kojem živite ili poboljšate broj posjeta preko booking.com-a.

 

Najsrećniji narod na svetu, prema jednom istraživanju Ujedinjenih nacija su Danci! Norveška je zauzela drugo mesto, a Švedska peto. Pitate se kako su se plasirali na tako visoke pozicije? Jedan od razloga je što žive u prelijepo uređenim domovima u kojima je mnogo toga usklađeno upravo s potrebama čovjeka. Uređenje prostora u kojem provodite dosta vremena jedan je od ključnih faktora za vašu sreću.

 

Skandinavski dizajneri nameštaja i enterijera imaju jednostavne ideje kojima to uspevaju da ostvare, i diktiraju trenutne svijetske trendove, a mi vam otkrivamo osam tajni koje će i vama pomoći da to ostvarite. Krenite kroz galeriju slika sa savjetima...

 

1. Dnevna svetlost

Screen_Shot_2014-05-11_at_19.46.26.png

 

Skandinavci veliku pažnju posvjećuju dnevnoj svijetlosti, jer znaju koliko je važna i koliko utiče na našu sreću. Što više dnevne svijetlosti to bolje: poslušajte skandinavske majstore za uređenje doma i riješite se masivnih i tamnih zavjesa i draperija. Ako želite da zadržite privatnost, nabavite zavjesu od poluprovidne tkanine – vaša privatnost će ostati netaknuta, a u vaš dom će ulaziti sasvim dovoljno svijetlosti. Drugo rešenje su roletne ili drveni šaloni koje možete zatvarati noću. I ne samo to: drveni šaloni odbijaju vrućinu i ublažavaju hladnoću. Količinu svijetlosti možete povećati i bijelim zidovima, ogledalima, uklanjanjem tepiha i otkrivanjem parketa…

 

2. Elementi prirode

Screen_Shot_2014-05-11_at_19.46.49.png

 

Unesite u svoj dom što više elemenata drveta. To možete uraditi kroz namještaj, podove, vrata, oblaganjem stepenica… Skandinavski dizajneri ne koriste drvo samo zato što lijepo izgleda i daje toplinu, već je i prirodan izolator. Osim drveta, unesite u dom i biljke, jer one čine život unutar naših betonskih zidova. Prelijepa palma u uglu sobe ili topli buket cvijeća na stolu odaje utisak kuće koja svima želi dobrodošlicu.

 

3. Svijetlost svijeća

Screen_Shot_2014-05-11_at_19.47.19.png

Umesto popularnih štednih sijalica, uveče upalite svijeće. Poslije sunčeve svetlosti, plamen svijeće je najprirodnije svetlo. Takođe, sve je ljepše pod svijetlošću svijeća, a preko dana one predstavljaju prelijepe ukrase za vaš dom. Ovo nije skupa investicija, kupite nekoliko svijeća i rasporedite ih po sobi. Oduševićete se magičnom atmosferom koju samo one mogu da naprave.

 

4. Jednostavan namještaj sa stilom

Screen_Shot_2014-05-11_at_19.56.48.png

 

Namještaj koji dizajniraju skandinavski kreatori poput Arna Jakobsena, Hansa Vegnera Pantona i Alvara Altoa svjetski je poznat sa dobrim razlogom. Krive linije i organski oblici čine najmoderniji namještaj jednostavnim. Ali, ova tehnika nije čist minimalizam. Ovi dizajneri se koriste minimalizmom da bi postigli osjećaj prostranosti i mira. Ovakav namještaj neće vam dosaditi, uvijek je moderan, što je najvažnije, kvalitetan, a uz to i privlačnog izgleda.

 

5. Prostranost

Screen_Shot_2014-05-11_at_19.57.07.png

 

Izbacite sve nepotrebne komade namještaja! Ostavite u samo onaj namještaj koji nečemu zaista služi i koji lijepo izgleda. Kada se otarasite nepotrebnih stvari, prostor će izgledati veće, mirnije i odavaće utisak o kući u kojoj nema tenzije.

 

6. Dekoracija namještaja

Screen_Shot_2014-05-11_at_19.57.35.png

 

Ukrasite kauč ukrasnim jastučićima, prebacite lijep prekrivač preko naslona sofe u dnevnoj sobi. Mnoštvo mekanih jastučića toplih boja i privlačnih dezena stvaraju utisak topline, prostorije u kojoj želite da boravite. Ako odaberete niježne nijanse jastuka, osjećaćete se kao u raju, a ukoliko ste ljubitelj jakih boja, možete odabrati i jastuke sa motivima u ljubičastoj i bordo boji.

 

7. Trpezarijski sto

Screen_Shot_2014-05-11_at_19.58.09.png

 

Najčešće korišćen komad namještaja u svakom domu mora biti pažljivo odabran i uklopljen u prostor. Trpezarijski sto je često i mjesto za okupljanje i održavanje prijateljskih odnosa i druženje i zato odaberite pravu veličinu, oblik i boju i pozovite društvo da s vama uživaju za stolom.

 

8. Zabava

Screen_Shot_2014-05-11_at_20.04.05.png

 

Zabava je sigurno jedan od tajnih “sastojaka” koji čini Skandinavce najsrećnijim ljudima sveta. Zato se ugledajte na njih. Oni dizajniraju namještaj u kojem će moći da uživaju, koji će njihov dom učiniti prijatnim mjestom za boravak i zabavu. Tako je i sa svim drugim stvarima. Uživajte svaki dan u jednostavnim sitnicama, cijenite lijepe šolje koje imate, dizajn posteljine, šetnju, vrijeme provedeno sa prijateljima, jednostavno uživajte u svemu. Naučite da pomoću malih stvari kreirate toplu atmosferu, koju će svi željeti ponovo da osjete. Za predivno uređenje doma ugledajte se na Skandinavce, a za ostvarivanje sreće na Dance, koji su samo uz zabavu i uživanje u svakom trenutku uspeli da se plasiraju na prvo mesto liste najsrećnijeg naroda sveta.

 

izvor: lisa.rs

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti