Oslobođen dodatan broj studenata sa invaliditetom od školarine

Na sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore dat je pozitivan odgovor na dopunjenu dokumentaciju za oslobađanje od školarine studenata sa invaliditetom, dostavljene od Udruženja mladih sa hendikepom, za studijsku 2020/21. godinu.

Predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica kazao je da se ova odluka dostavlja Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore i organizacionim jedinicama na kojima studenti studiraju, na dalju realizaciju.

Na sjednici je danas na dnevnom redu bilo finansijsko poslovanje i raspolaganje imovinskim pravima.

Na predlog organizacionih jedinica usvojen je i Predlog izmjene finansijskog plana i plana javnih nabavki UCG. Inicijativa je bila pokrenuta od Pravnog fakulteta, za međunarodni projekat „Podsticanje internacionalizacije na crnogorskim visokoškolskim ustanovama kroz efikasno strateško planiranje“, potom od Fakulteta političkih nauka, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Biotehničkog fakulteta i Rektorata.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti