Ostvaren četvorogodišnji plan, ove godine naplata komunalija prepolovljena

Pandemija koronavorisa, te politička kriza u Budvi, uticali su da se naplata komunalija ove godine praktično prepolovi u odnosu na planirano. Načelnik Ninoslav Kaluđerović je na minulom skupštinskom
zasijedanju  kazao da je Služba za naplatu komunalija  ostvarila četvorogodišnji plan, jer je do sada naplaćeno nevjerovatnih 32 miliona eura.
Opštinska Služba je zaključno sa 1. decembrom naplatila 3.029.713 eura, što je trećina od planiranih devet miliona eura. Od pravnih lica naplaćeno je 2.024.521 eura, a od građana 981.734 eura, dok je od legalizacije objekata naplaćeno 23.457 eura. Služba je 2017. naplatila 10.8 miliona eura premašijući plan za 32 odsto, 2018. naplatila je 9.4 miliona eura , čime je premašila plan za 34 odsto, a 2019. premašila je plan za čak 44 odsto naplativši 10.2 miliona eura na ime komunalija.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti