Otkupom autentičnih ručno rađenih suvenira TO Budva nastavlja saradnju sa budvanskim stvaraocima

Od ukupno 54 suvenira 28 autora, koja su pristigla na Javni poziv za izbor i otkup izvornih budvanskih suvenira, komisija Turističke organizacije opštine Budva izabrala je 30 različitih suvenira 19 autora i na ovaj način nastavila lijepu saradnju sa budvanskim umjetnicima.

Skulpture, slike manjih formata, oslikano kamenje, dekorativno posuđe, magneti, proizvodi od meda i još mnogo toga sa pečatom primorskog podneblja na kojem živimo, predstavljaće jedinstvene poklone za studijske grupe novinara i tur-operatora, predstavnike turističkih agencija i poslovne partnere TO Budve.

“Bilo je potrebno da suveniri koji su konkurisali budu unikatni, jednostavni, da su odraz tradicionalnog nasljeđa i kulturne baštine, da su kreativni, estetski prijemčivi, ekološki prihvatljivi. Nažalost, u skladu sa reduciranim finansijskim sredstvima i našim potrebama, ove godine smo mogli da otkupimo samo dio pristiglih suvenira što svakako ne umanjuje umjetnički značaj svih suvenira koji su učestvovali na konkursu” – naglašavaju iz Turističke organizacije opštine Budva i zahvaljuju svim svojim kreativnim sugrađanima koji su pokazali interesovanje da budu dio zajedničke “turističke priče” Budve kao najprestižnije turističke destinacije u regionu.

Turistička organizacija opštine Budva za otkup jedinstvenih budvanskih suvenira ove godine je izdvojila 4.556 eura.

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti