Otvoren INFOFEST

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo Vujica Lazović svečano je sinoć otvorio jubilarni, 20.- INFOFEST, i kako je naglasio  "uz internet i INFOFEST su mnogi u Crnoj Gori rasli, neki i starali, oni koji su rasli, danas su glavna snaga tehonološkog znanja Crne Gore i regiona".

"Mi koji smo stvarali još uvijek smo u dobroj kondiciji. Svi smo privrženi INFOFEST-u, jer nas on nadahnjuje novom snagom, vedrinom i pozitivnim duhom, prenosi Pobjeda. Uz INFOFEST je i Crna Gora tehnološki uzrastala, i slobodno možemo reći da smo ravnopravni članovi svjetske digitalne zajednice. To je i svjetski ekonomski forum potvrdio ove godine, rangirajući Crnu Goru po strukturi ICT kompetetivnosti na visokom 48. mjestu. Tom uspjehu je i INFOFEST dao svoj doprinos i uticao na širenje ASST strukture i na povećanje digitalne pismenosti“, kazao je Lazović otvarajući Festival informatičkih dostignuća koji traje do 5. oktobra.

 

INFOFEST organizuje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore i kompanija „Biznis link“ iz Beograda, koji već godinama predstavlja najznačajniji ICT događaj u našem regionu.

 

Učesnici Infofesta će do petka imati priliku da čuju novosti iz razvojnih laboratorija svjetskih tehnoloških lidera (Oracle, Microsoft, IBM, Hewlett Packard, SAP, Ericsson...), prezentacije vodećih ICT kompanija iz regiona (Asseco, Saga, Digit, e-Smart, Čikom, SRC, TeleGroup, Energodata, CHS,...) i novosti iz ponude telekomunikacionih operatera (Crnogorski Telekom, Telenor).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti