Otvoren poziv za saradnju na "PAŠTROVSKOM ALMANAHU II"

Redakcija „Paštrovskog almanaha II“ obavještava javnost da je otvoren poziv svim zainteresovanim autorima da uzmu učešća u pripremi drugog broja ove periodične publikacije. Stranice „Almanaha“ imaju raznovrstan sadržaj i karakter i predstavljaju svojevrstan „paštrovski forum“, otvoren za sve domaće i inostrane autore koji o Paštrovićima pišu svoje naučne i stručne članke, književne tekstove u prozi i stihu, rasprave i kritike o aktuelnom stanju na paštrovskom prostoru itd. Posebno su dobrodošli radovi mlađih istraživača i autora kojima tek predstoji puna naučna i umjetnička afirmacija.

Tematika „Almanaha“ je raznovrstna i obuhvata više cjelina: društveno-ekonomska pitanja razvoja, turizam, uređenje prostora, prirodne i primjenjene nauke, resurse, sport, obrazovanje, iseljeništvo, kulturu, književnost, likovnu umjetnost, muzičku umjetnost, etnologiju, arheologiju, istoriju, paštrovske isprave, stare rukopise i zapise, prikaze događaja i knjiga, biografije i bibliografije.

U prošlogodišnjem prvom broju „Paštrovskog almanaha“ objavljeni su prilozi više od sedamdeset autora, promocijama u Pržnu i Beogradu prisustovao je veliki broj posjetilaca, a naučna i kulturna javnost je visoko ocijenila sadržaj i kvalitet „Almanaha“. Ovakav pozitivan prijem obavezuje Redakciju da nastavi i konstantno unapređuje rad na „Almanahu“, da širi krug saradnika i ostvari ideju da ovaj godišnjak postane prepoznatljiv paštrovski brend.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresovani autori iz naših krajeva, kao i one sa strane, da budu saradnici „Paštrovskog almanaha II“, da sami odaberu temu koja odgovara konceptu i sadržaju publikacije, i da što prije pošalju predlog teme Redakciji i glavnom i odgovornom uredniku dr Miroslavu Luketiću, na sljedeće e-mail adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (obavezno poslati na obije). Krajnji rok za dostavu konačnih verzija rukopisa je petak, 31. jul 2015. godine, i oni se odstavljaju, takođe, na obije e-mail adrese.

Projektom izdavanja „Paštrovskog almanaha“ nijesu predviđeni honorari za autore i uređivače godišnjaka, već je učešće dobrovoljno. Svi autori i saradnici će biti pozvani na svečane promocije „Paštovskog almanaha“ koje će biti priređene krajem 2015. godine i tom prilikom dobiti svoj primjerak .

Skreće se pažnja svim potencijalnim autorima da detaljno prouče sadržaj pratećeg dokumenta ovog obavještenja - „Tehnička i druga uputstva za pisanje radova“, te da se istoga pridržavaju prilikom pripreme svojih radova.

 

Tehnička_i_druga_uputstva_PA2_1.jpg 

Tehnička_i_druga_uputstva_PA2_2-1.jpgTehnička_i_druga_uputstva_PA2_33333.jpg

Redakcija drugog broja "Paštrovskog almanaha"

Budva, maj 2015. godine

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti