Otvorena finalna konferencija projekta PORTODIMARE

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore organizuje Finalnu konferenciju projekta PORTODIMARE koja se održava "on-line" 09. i 10. decembra 2020. godine.

Prvi dan konferencije, 09.12.2020. godine predviđen je za predstavljanje rezultata projekta od strane svih projektnih partnera, a konferenicju su jutros otvorili direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i Marco Deserti iz Regije Emilia Romagna. Konferencija se danas održava preko EUSAIR platforme na engleskom jeziku, dok će drugog dana konferencije 10.12.2020. projektni partneri održati paralelne događaje (sesije) na svojim lokalnim jezicima, namjenjenim za predstavljanje rezultata projekta predstavnicima zainteresovanih institucija na lokalnom nivou putem ZOOM platforme.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u okviru ovog programa sprovodi Interreg ADRION “PORTODIMARE” (GeoPORtal of TOols & Data for sustainable Management of coAstal and maRine Environment - Geoportal alatki i podataka za održivo upravljanje životnom sredinom obale i mora) projekat koji ima za cilj kreiranje zajedničke platforme (Geoportala) za podatke, informacije i alatke fokusirane na obalno i morsko područje Jadransko-Jonske regije, integrišući postojeće baze podataka, portale i alatke razvijene u prethodnim projektima finansiranim od strane EU (SHAPE, ADRIPLAN i sl.).

U projektu PORTODIMARE učestvuje 11 partnerskih institucija iz 6 zemalja (Italija, Grčka, Slovenija, Crna Gora, Hrvatska i Bosna i Hercegovina), a vodeći partner je Regija Emilia Romagna iz Italije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti