Ove godine nema proizvodnje soli

Nijedan potencijalni kupac nije kontaktirao stečajnu upravu Solane „Bajo Sekulić” niti pokazao interesovanje za prilagođavanje cijene što pokazuje da je njena prodaja daleko, saopštio je stečajni upravnik te kompanije Ognjen Jovović na jučerašnjoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, piše DAN.
 Odbor je na jučerašnjoj sjednici raspravljao o prošlogodišnjim zaključcima tog skupštinskog tijela u vezi sa Solanom.


Jovović je kazao da država mora da pomogne da se u tom preduzeću okonča stečajni postupak i istakao da je krajnje vrijeme da se riješi pitanje svojine u Solani. 
U listu nepokretnosti ne piše da je Solana državno vlasništvo već da je korišćenje jedan kroz jedan. Nigdje se ne spominje država niti iko drugi. Ne znam mimo ovoga ništa, osim da postoje vlasnici akcionarskog kapitala koji su pokušali preko suda da utvrde pravo svojine, a donijeto je rješenje da se prekine postupak pred Privrednim sudom do dobijanja mišljenja Savjeta za privatizaciju rekao je Jovović.
 Shodno zaključcima odbora od 16. jula prošle godine naloženo je Elektroprivredi da u najskorijem roku priključi struju Solani u cilju zaštite procesa proizvodnje i nesporne državne imovine, uz obavezu Solane da dug plati nakon početka proizvodnje. Zaključak je bio i da Vlada zajedno sa Opštinom Ulcinj uz podršku Investiciono razvojnog fonda sagleda mogućnost za nastavak proizvodnje kao i da Skupština i Vlada zajedno sa Fondom rada riješe povezivanje radnog staža i isplaćivanje zaostalih zarada. Poslednji zaključak odbora bio je da Vlada zajedno sa Savjetom za kapitalne investicije sagleda mogućnost vraćanja većinskog dijela akcijskog kapitala u državno vlasništvo.
Jovović je naglasio da se tek prije tri mjeseca počelo raditi na realizaciji prvog zaključka, odnosno da je Privredni sud uplatio EPCG dva puta po pet hiljada, a do kraja jula se očekuje da uplati preostali dug za struju.

Postavlja se pitanje da li neispunjavanje zaključana znači nepoštovanje Skupštine, tek je nenadoknadiva izgubljena godina i nejasno je ko će sve ove probleme da riješi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti