Pada broj zaposlenih u Crnoj Gori

Da je ekonomska situiacja u zemlji pogoršana pandemijom koronavirusa, kolapsom sezone, svjedoči i najnoviji podaci Uprave za statistiku po kojima u trećem kvartalu je broj zaposlenih u Crnoj Gori pada.
"U trećem kvartalu 2020. godine u Crnoj Gori aktivnog stanovništva bilo je 266,0 hiljada od kojih je 215,5 hiljada ili 81,0% zaposlenih i 50,6 hiljada ili 19,0% nezaposlenih lica. Broj zaposlenih u odnosu na
prethodni kvartal je smanjen za 4,9% i u odnosu na isti kvartal prethodne godine bilježi pad od 15,2%. Broj nezaposlenih u odnosu na prethodni kvartal je povećan za 24,3%, i u odnosu na isti kvartal
prethodne godine bilježi rast od 10,7%.

Neaktivno stanovništvo čini 234,9 hiljada lica. Broj neaktivnog stanovništva u odnosu na prethodni kvartal je povećan za 0,6%, i u odnosu na isti kvartal prethodne godine bilježi rast od 17,5%.

Stopa aktivnosti za treći kvartal 2020. godine je 53,1%, stopa zaposlenosti je 43,0%, stopa nezaposlenosti je 19,0% i stopa neaktivnosti je 46,9%", navodi se u saopštenju MONSTAT-a.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti