Ishod Gay parade u Budvi

Procesuirana 32 lica zbog osnovane sumnje da su počinila delikte tokom održavanja Parade ponosa u Budvi

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Budva su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje, u zajedničkoj aktivnosti sa drugim centrima bezbjednosti, identifikovali 32 lica za koja se sumnja da su počinila delikte tokom Parade ponosa, koja je održana 24. jula 2013. godine u Budvi.

Osnovano se sumnja da su ova lica, među kojima je šest maloljetnih, tokom održavanja Parade ponosa, u periodu od 11,20 do 14,00 časova, narušila javni red i mir u većem obimu svojim nepristojnim ponašanjem, grubim vrijeđanjem, vikom i skandiranjem.

Službenici CB Budva su Područnom organu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv:

- 28 lica – N.A. (19) iz Cetinja, M.K. (16) iz Cetinja, S.Č. (19) iz Nikšića, D.Ć. (26) iz Berana, R.L. (16) iz Berana, G.M. (22) iz Nikšića, A.H. (18) iz Berana, D.O. (27) iz Budve, N.K. (20) iz Budve, A.H. (22) iz Berana, R.Š. (29) iz Rožaja, V.Š. (16) iz Budve, M.C. (16) iz Cetinja, N.B. (30) iz Podgorice, D.I. (17) iz Cetinja, I.J. (21) iz Budve, S.K. (49) iz Budve, D.L. (34) iz Budve, M.T. (60) iz Budve, Z.Č. (42) iz Budve, A.L. (38) iz Budve, B.M. (28) iz Berana, S.T. (48) iz Podgorice, D.B. (25) iz Budve, S.B. (46) iz Budve, R.V. (61) iz Budve, V.V. (35) iz Budve i M.M. (59) iz Bara, zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj čl. 5 Zakona o javnom redu i miru – nepristojno ili bezobzirno ponašanje;

- tri lica – R.G. (24) iz Plava, M.K. (22) iz Budve i Đ.Đ. (17) iz Budve, zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj iz čl. 5 i čl. 7. st. 2 ovog Zakona – nepristojno ili bezobzirno ponašanje i grubo vrijeđanje ili naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo ponašanje, i

- jednog lica – N.P. (23) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinilo prekršaj iz čl. 11 navedenog Zakona – ometanje ili omalovažanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Podsjećamo da je Uprava policije MUP-a navedenog dana postupala po planu obezbjeđenja Parade ponosa, te da su angažovanjem optimalnog broja policijskih službenika spriječeni incidenti u većem obimu.

Bezbjednosna situacija prije, tokom i poslije održavanja manifestacije je, uzimajući u obzir manje incidente, bila na zadovoljavajućem nivou, zahvaljajući pravovremenom reagovanju policijskih službenika.

Policijski službenici su tokom trajanja Parade konstantnom intervencijom i upotrebom sredstava prinude, štitili učesnike manifestacije tako što su potiskivali agresivna lica i sprječavali pokušaje napada.

Dva lica, tokom trajanja javnog okupljanja, su zadobila lakše tjelesne povrede od predmeta bačenih iz mase. Njima je medicinska pomoć pružena u službi Hitne medicinske pomoći u Budvi.

Tokom trajanja Parade ponosa nije bilo teže povrijeđenih lica.

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti