Performans, izlijepljeni butici : Otključajte Budvu (Foto)

NVO Udruženje male privrede Budve jutros je ponovo organizovalo performans u znak protesta jer nadležni ne dozvoljavaju rad nedjeljom. Butici u Starom gradu i centru grada izlijepljeni su pamfletima.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

​Nakon odličnog prijema u javnosti prošlonedeljne akcije „Ne radim nedjeljom“, nastavljamo našu akciju, sa ciljem da informišemo javnost o pogubnom uticaju Zakona o trgovini na opstanak naših malih biznisa.

​Želimo da upoznamo javnost, kao i da predočimo Zakonodavcu kakav je nonsens primjena zakona na djelatnost poput naših.

​Podsjećamo da, u većini naših objekata, koji su zatvoreni u vrijeme praznika i „nedjelja“, rade vlasnici tih firmi i da dominantno u radu učestvuju članovi domaćinstva. Glavnina prihoda ostvarena je upravo za vrijeme neradnih dana (prazničnih), kada turisti u velikom broju posjećuju Budvu. Mi koji radimo u Budvi, znamo da turisti koji u maju dolaze, našim prijemom i ponudom, donose odluku da li opet doći, da li ljetovanje provesti u Budvi, našem gradu.

​Smatramo i zahtijevamo da u hitan postupak uđu izmjene odredbi ovog Zakona, a o benefetima rada izlišno je pričati.

​Svjedoci smo da svi oblici slobode u 21. vijeku dolaze do izražaja, a nama se zabranjuje da radimo baš u momentima kada je taj rad najdjelotvorniji. Budva, kao ni jedno drugo turističko mjesto, ne bi se razvilo da smo do sada imali sutaciju da od 31 dan u maju, radnih je samo 22.

Otključajmo Budvu da bude ono što zaista jeste, turistička metrolpola i kraljica mediterana.