Pišite na temu lika i djela Danila Kiša

Povodom četrdeset godina postojanja i rada JU SMŠ "Danilo Kiš" iz Budve raspisuje konkurs na temu lika i djela Danila Kiša.

Autori mogu pisati o ukupnom Kišovom stvaralaštvu, o njegovom životu ili o pojedinim motivima iz umjetničkog opusa velikog književnika.

Pravo učešća imaju autori iz Crne Gore i regiona, a konkurs obuhvata dva žanra poeziju i esej. Od jednog autora očekuje se da konkuriše sa najviše dvije pjesme i/ ili jednim esejom na crnogorskom, srpskom, bosanskom ili hrvatskom jeziku.

Radove je potrebno slati u četiri primjerka u štampanom obliku potpisane šifrom. Rok za slanje radova je 10. februar, a rezultati konkursa biće objavljeni 15. februara.

Radove slati na adresu JU SMŠ "Danilo Kiš", Trg sunca bb, 85310 Budva ili na mejl adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti