Plaćanje elektronski putem administrativnih taksi

Vlada je juče donijela Uredbu o bližim uslovima i načinu plaćanja administrativnih taksi elektronskim putem. Uredbom donijetom sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta, propisano je plaćanje administrativnih taksi preko Nacionalnog sistema za naplatu administrativnih taksi elektronskim putem (NS NAT) kojim upravlja Ministarstvo javne uprave, što znači da će građani i privreda prilikom plaćanja administrativnih taksi preko NS NAT moći da na jednostavan način, uz uštedu vremena i bez odlaska u poštu ili banku plate administativne takse na šalteru organa kod kog su podnijeli zahtjev za ostvarivanje nekog prava ili preko portala za elektronske usluge.

Uredbom je propisano da se prilikom plaćanja administrativnih taksi elektronskim putem u organima državne uprave, jedinicama lokalne samouprave i pravnim licima koja vrše javna ovlašćenja provizija za naplatu isplaćuje iz budžeta odnosno ne plaćaju je građani te da dokaz o uplati može biti i elektronski.

Sistem za elektronsku naplatu administrativnih taksi omogućiće monitoring i laku provjeru svih transakcija vezanih za naplatu, čime biti smanjena mogućnost zloupotreba koje se javljaju u ovom dijelu platnog prometa.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti