Počela gradnja broda “Budva”

Počela gradnja broda “Budva”

 

Rezanjem limova juče je u brodogradilištu Jiženg u Kini počela gradnja drugog od dva teretna broda, čiju gradnju je “Barska plovidba” dogovorila sa kompanijom “Poly Teknolodžiz” iz Kine.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici ove crnogorske pomorske kompanije, izaslanik Ambasade Crne Gore u Kini, zvaničnici konsultantske službe “Bureau Veritas”, predstavnici firme koja gradi plovila “Poly Technologies Inc.” i zvaničnici brodogradilišta Jiženg.

Na sjednici Odbora direktora Barske plovidbe još prije dvije godine donijeta je odluka da naši brodovi, koji su u procesu izgradnje u brodogradilištima Jinling i Jiženg, nose nazive „Bar“ i „Budva“, prenosi portal Analitika.

 

izvor: portalanalitika i bankar.me

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti