Počelo ozelenjavanje novog parka na Slovenskoj obali

Uređenje nove parkovske površine i nastavka postojećeg šetališta na Slovenskoj obali, prostora sa kojeg su krajem 2019. godine uklonjene otvorene diskoteke i objekti brze hrane, privodi se kraju.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je posredstvom izabranog izvođača d.o.o. Đokić group” iz Bara počelo sa sadnjom drveća i više stotitina mediteranskih sorti na prostoru od preko 8.000 kvadrata.
Prateći sve uslove sredine i postojeće stanje, za ozelenjavanje ovog lokaliteta koriste se vrste koje su autohtone za ovaj predio Crne Gore, a cilj je upravo, da se vegetacija prikaže kao jedan od gradivnih elemenata predione kompozicije. Na lokalitetu će biti zasađeno preko 400 mediteranskih sorti, od čega 35 stabala primorskog bora (Pinus pinea) visine 3,5 metara, oleandri, magnolije, i dr...
Podsjećamo da je Javno preduzeće od kraja aprila tekuće godine izvršilo niveliranje terena i sprovelo podzemne elektro-instalacije, a trasirane su i pješačke staze do plaže i oivičena zelena ostrava.
Do kraja mjeseca očekujemo postavljanje parkovskog mobilijara, kandelabera, novog pješačkog mosta preko Savičića potoka, obilježavanje “pet friendly” parkovske površine i postavljanje dječijeg igrališta.
Za posao uređenja parka na Slovenskoj obali, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je izdvojilo 300.000,00 €.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti