Počinje projektovanje II faze šetališta na Jazu, radovi na I fazi izgradnje biće završeni u martu 2020.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je zaključilo ugovor sa d.o.o. „Civil Engineer“ iz Podgorice za projektovanje II faze šeatlišta duž budvanske plaže Jaz.

Predmet Ugovora je izrada Idejnog rješenja i glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta na Jazu od postojećeg definisanog šetališta, obalnim zidom ispod katastarske parcele 70 K.O. Prijevor I do zapadnog kraja plaže Jaz na katastarskoj parceli 96 K.O. Prijevor I (sektor 42 po PPOP) u dužini od cca 226 metara. Ukupna površina projektovanja iznosi 1050m2.

Rok za zavšetak Idejnog rješenja je 40 kalendarskih dana od dana zaključenja ugovora, a
rok predaje Glavnog projekta 80 kalendarskih dana od dobijanja saglasnosti na Idejni projekat od strane Glavnog gradskog arhitekte.

Ukupna vrijednost projektovanja iznosi 15.550,00 eura, dok je Planom sredstava Javnog preduzeća za 2020. godinu predviđeno 208.000,00 € za rekonstrukciju i poločavanje II faze.

Podsjećamo da su krajem oktobra počeli radovi na uređenju ipopločavanju I faze izgradnje šetališta na Jazu dužine cca 380 metara od plaže hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić. Radovi na prvoj fazi izgradnje biće završeni u martu 2020. godine, a vrijednost ovih radova iznosi 150.000,00 €

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti