Pojačane kontrole propisivanja bolovanja

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, sa saradnicima, održala je sastanak sa predsjednicima i članovima prvostepenih ljekarskih komisija Fonda za zdravstveno osiguranje.

Cilj ovog sastanka  je iznalaženje najboljih modaliteta za kontinuirano praćene kvaliteta rada zdravstvenih ustanova, kako bi se u narednom periodu efikasnije kontrolisalo propisivanje privremene spriječenosti  za rad, koje za krajnju posljedicu ima finansijske reperkusije, kako za zaposlene, tako i za poslodavce, posledično i za adekvatno funkcionisanje i redovnu dinamiku rada zdravstvenih ustanova.
Minisarstvo zdravlja će početkom sledeće godine formirati tri komisije koje će po zahtjevu poslodavca vršiti kontrolu propisivanja privremene spriječenosti za rad.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti