Porasle plate u Crnoj Gori?

Ako je suditi po najnovijim podacima Uprave za statistiku - MONSTAT, prosječna zarada u Crnoj Gori u decembru , veća je u odnosu na isti mjesec godinu prije.
" Prosječna zarada (bruto) u decembru 2020. godine u Crnoj Gori iznosila je 786 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 527 eura. Prosječna (neto) zarada u decembru 2020.
godine u odnosu na novembar 2020. godine zabilježila je rast od 0,4%, dok je prosječna (neto) zarada u decembru 2020. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,3%.Na nivou 2020. godine prosječna bruto zarada iznosila je 783 eura dok je prosječna neto zarada iznosila 524 eura. Ako se ima u vidu da su potroščke cijene u 2020. godine u odnosu na 2019. godine zabilježile pad od 0,3% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 2,1%", navodi se u saopštenju MONSTAT-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti