Porast prometa u ugostiteljstvu, ali raste i nezaposlenost

Ugostiteljstvo prometovalo 36 miliona eura

Promet u ugostiteljstvu u Crnoj Gori u drugom kvartalu 2013. godine u odnosu na isti period prethodne godine bilježi rast u tekućim cijenama za 1,8%.

Promet u ugostiteljstvu u II kvartalu 2013. godine iznosio je 36 297 400 eura.

Raste nezaposlenost

U Crnoj Gori  je ove sedmice 30.820 nezaposlenih, što je za 0.9 odsto više nego prošle godine u istom periodu.

Prema izvještaju zavoda za zapošljavanje, stopa nezaposlenosti je porasla sa 13,17 na 13,28 odsto. Najveća stopa, 32,7 odsto, zabilježena je u julu 2000., dok je najniža bila u avgustu 2009., 10,1 odsto. Od početka godine Zavod za zapošljavanje je evidentirao 9.870 novozaposlenih, dok je u sezoni zaposleno 9.520.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti