Posječeni borovi U Miločerskom parku

Nekoliko borova posječeno je na gradilištu budućeg hotela Kraljičina plaža i apartmana za tržište u Budvi. Investitor je kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa.

Mještani i Mjesna zajednica Sveti Stefan još ranije su tražili da se zaustavi gradnja. Sječa borova bila je ranije povod protesta.
“Sječa borova u Miločerskom parku se nastavlja. Očekujem u što hitnijem roku da će nadzorni ministar preduzeti sve aktivnosti kako bi se dalja devastacija zaustavila. Mi nismo odustali od svojih zahtjeva, a
to je, ponoviću, zaustavljanje dalje sječe borova u Miločerskom parku, zaustavljanje investitora i zakupca "HTP Miločer" i firme "Adriatic propertes" doo Budva od dalje betonizacije i izgradnje stanova
za tržište, oslobađanje komunikacije i plaža", kazao je  mještanin Svetog Stefana i odbornik Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović.
Naglasio je da je jedino prihvatljivo za GP URA, ali i većini mještana Svetog Stefana i Pržna, izgradnja hotela visoke kategorije na mjestu nekadašnjeg hotela "Kraljičina plaža".
"Ovom urbanocidu u prirodi se mora hitno stati na kraj. Očekujem i hitnu posjetu resornog ministra Ratka Mitrovića koji bi se na licu mjesta uvjerio o svemu navedenom. Takođe očekujemo i izvještaj
komisije koja je formirana za proispitivanje sklopljenog ugovora između Vlade i zakupca, kao i građevinske dozvole izdate za ovaj objekat", zaključio  je Rađenović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti