Postfestivalski pozorišni program u organizaciji JU „Grad teatar“

U skladu sa dosadašnjom tradicijom JU “Grad teatar” će i ove godine organizovati bogat i raznovrstan pozorišni program u post-festivalskom periodu.

Već 18. novembra, u susret Danu opštine Budva, JU „Grad teatar“ će ugostiti pozorišni projekat Nikole Đurička, ovoga puta pod nazivom „Showbiz“. Jedan od najboljih i najomiljenijih glumaca ovih prostora, sa potvrđenom internacionalnom karijerom, pred budvanskom publikom će izvesti svoj novi stand-up, kojim sumira lična iskustva dugogodišnjeg glumačkog pregalaštva.

Tokom novembra i decembra, JU „Grad teatar“ će organizovati i niz gostovanja autorskih projekata i malih pozorišnih formi renomiranih glumaca i pozorišnih kuća zemlje i regiona. U planu su izvođenja sledećih projekata: „Bravo za klovna“ Minje Peković u produkciji Narodnog pozorišta Subotice 24. novembra 2023. godine, „Svaka divna stvar“ Ninoslava Đorđevića u produkciji NP Sombor 28. novembra, „Final act“ Lucije Barišić u saradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih 2. decembra, monodrama „Neodustajanje“ Marije Medenice u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada 5. decembra, duodrama „Pluća“ Maje Stojanović i Stevana Vukovića u produkciji Nikšićkog pozorišta 8. decembra i „Koučing“ Dušanke Stojanović Glid 11. decembra. Predstave će i ove godine biti izvođenje u sali „Crvene komune“ u Petrovcu, na čemu još jednom zahvaljujemo JU „Muzeji i galerije“ Budve.

Svi programi počinju u 20 časova.

Podsjećamo da je cijena ulaznice za međufestivalske programe 10 evra, uz obezbijeđene popuste od 20% za Budvansku, odnosno 50% za Senior karticu. Rezervacije je moguće izvršiti putem brojeva telefona +382 33 402 935 i +382 68 875 155 počevši od 1. novembra.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti