Potpisan Memorandum o saradnji Opštine Budva i UCG

Univerzitet Crne Gore i Opština Budva definisali su saradnju potpisivanjem Memoranduma koji ima za cilj podsticanje zajedničkih aktivnosti i razmjenu informacija u kontekstu BLUEMED Plus projekta koji vrednuje podmorsko kulturno nasljeđe Mediterana.

BLUEMED Plus, čiji je jedan od partnera Opština Budva, je projekat koji će iskoristiti najbolja rješenja iz prethodnog poziva BlueMed koji je završen 2020. godine, na način što će primjeniti inovativne i dobre prakse u menadžmentu podvodnog arheološkog mediteranskog blaga, uz podršku UCG-a kao institucije relevantne za potporu politikama i akcijama usmjerenim na unapređenje održivog turizma u Crnoj Gori.

Potpisivanjem Memoranduma, kroz podršku inicijativa i akcija, cilj je stvoriti prostor za razmjenu znanja u pogledu promocije održivog turizma, obezbijediti ili povećati dostupnost podvodnog kulturnog nasleđa, a kroz pomenute aktivnosti, cilj je stvoriti i saglasnost za uspostavljanje mjera zaštite pri posjetama lokacija podvodne kulturne baštine. Pored toga, ciljevi se odnose i na kreiranje prostora za razmjenu znanja o zaštiti i promociji podvodnog kulturnog nasljeđa u kontekstu korisnosti lokalnih zajednica, kapitalizaciju rezultata projekata i izgradnju primorske zajednice.

Potpisivanju sporazuma, pored rektora UCG-a prof. dr Vladimira Božovića, prisustvovali su i prorektorica za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković, a ispred Opštine Budva Iva Bajković iz Kancelarije za EU integracije i saradnju Opštine Budva i koordinator projekta Luka Mihailović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti