Potpisan Sporazum o saradnji TO Budve i TO Banja Luke

Direktor Turističke organizacije opštine Budva, Nemanja Kuljača, i direktorka Turističke organizacije grada Banja Luka, Dragana Vukliš, u okviru prvog dana 2. Međunarodnog sajma turizma u Banja Luci, potpisali su Sporazum o saradnji dvije turističke organizacije.

Sporazum prije svega za cilj ima uzajamnu podršku u promociji svih događaja u organizaciji TO Budve i TO Banja Luke i kompletne turističke ponude dva grada, saradnju u oblasti turizma, ugostiteljstva, kulture i sporta i neograničenog je vremenskog trajanja.

„Građani Banjaluke za nas predstavljaju drage i izuzetno važne goste, a Republika Srpska tržište kojem uvijek posvećujemo posebnu pažnju, ne samo zbog velikog broja gostiju koji nam dolazi u Budvu,
već i zbog tradicionalne bliskosti koju želimo da njegujemo. S tim u vezi, potpisivanje Sporazuma o saradnji između Turističke organizacije opštine Budva i Turističke organizacije grada Banja Luka predstavlja upravo njegu lijepih odnosa dva grada, formalizovanje i nastavak saradnje iz oblasti kulture, privrede, sporta i posebno – turizma. Sporazum će nam, između ostalog, pružiti smjernice za realizaciju zajedničkih aktivnosti u cilju promocije dvije destinacije, razmjeni iskustava iz oblasti turizma kao i samog djelovanja turističkih organizacija.“ – istakao je direktor Turističke organizacije opštine Budva.

Direktorka Turističke organizacije grada Banja Luka kazala je da se potpisivanjem ovog Sporazuma otvaraju nova vrata u saradnji dvije turističke organizacije i dva grada, čemu se neizmjerno raduje.

Svečanom potpisivanju Sporazuma u TC „Delta Planet“ prisustvovali su ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Staša Košarac, ministarka trgovine i turizma Republike Srpske, Suzana Gašić, generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci, Miloš Vujić, gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, mnogi drugi zvaničnici i brojni predstavnici
medija.

2. Međunarodni sajam turizma u Banja Luci, održava se od 8. do 10. aprila, a pored TO Budve, na sajmu svoju ponudu predstavljaju: TO Herceg Novi, TO Tivat, TO Bar, TO Ulcinj, TO Nikšić, AIR Montenegro i Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore, kao i turistički privrednici: HG „Montenegro stars“, hotel „Rivijera“ i hotel „Vivid Blue“.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti