Potpredsjednik Opštine Vladimir Bulatović i sekretarka za društvene djelatnosti Ljiljana Pjerotić razriješeni dužnosti

saopštenje za javnost sa današnje konferencije za medije predsjednika Opštine Marka Bata Carevića prenosimo u cjelosti


“Ovom prilikom želim da obavijestim javnost da sam razriješio dužnosti potpredsjednika Opštine Budva Vladimira Bulatovića, sekretarku Sekretarijata za društvene djelatnosti g-đu Ljiljanu Pjerotić jer je za mene nedopustivo da javnu funkciju obavljaju oni koji pokušavaju da prekroje izbornu volju građana Budve.

Kao što je poznato Demokratski front je pružio priliku ideološki različitoj političkoj strukturi kakva je Crnogorska da participira u vlasti i prepustio niz funkcija iz tog razloga. Time smo pokazali da nama funkcije nisu bitne već da želimo da sačuvamo izbornu volju građana i vodimo grad u pravcu razvoja i prosperiteta.

Kako je sada već očigledno postalo, nakon smjene predsjednika u Crnogorskoj koji je smijenjen jer je podržao litije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i nakon napuštanja jednog broja funkcionera ove partije, jasno je da je novo rukovodstvo počelo kolaboraciju sa DPS-om. Pokretanjem inicijative za moje razriješenje, zajedno sa DPS-om, pokušaj je da se u Budvi realizuje Kotorski scenario i promijeni vlast bez izbora.

Inače, pored razriješenja potpredsjednika iz Službe predsjednika razriješena je i aktuelna predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović koja nije zadovoljila kriterijume za rad u kabinetu.

Ovom prilikom očekujem od ostalih funkcionera Crnogorske da sami podnesu ostavke ili da se distanciraju od politike prošlosti koja je građane Budve previše koštala.

Stavljanjem potpisa odbornika Crnogorske sa odbornicima DPS-a ozvaničena je koalicija ova dva subjekta i njihovim razriješenjem šaljemo jasnu poruku da se ne može biti zajedno sa DF i DPS jer smo mi suštinski dvije različite političke grupacije.

Građani Budve su 2016. godine jasno iskazali svoj stav i dok god obavljam funkciju predsjednika opštine neću dozvoliti da se izborna volja mijenja.

Sve ove pokušaje prekrajanja izborne volje ocjenjujem kao neuspješne jer je sasvim izvjesno da će na sledećim izborima DF biti stožer nove vlasti u Budvi”, istakao je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti