Potrošnja u decembru skočila za skoro 30 odsto u odnosu na novembar

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u decembru preuzeli ukupno 274.723.763 kWh električne energije, što je za 10 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom istog perioda prethodne godine i gotovo 30 odsto više u odnosu na novembarsku potrošnju. Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 392.878 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u decembru realizovale 2.472 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 364 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom decembra priključeno 244 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na nivou primarne mreže (naponski nivo 35kV) pokrenuti su postupci javnih nabavki za osam projekata za koje je planiran iznos od preko osam miliona eura, od čega se najviše sredstava izdvaja za izgradnju četiri nove trafostanice 35/10kV („Bigova“ i „Grbalj 2“ u Kotoru, „Tri krsta“ u Tivtu i „Volođa“ u Pljevljima). Takođe u decembru su završeni radovi na izgradnji četiri trafostanice 10/0,4kV („Grbavci“ u Podgorici, „Rena“ u Baru, „Blok 12“ u Budvi i „Borje 1“ na Žabljaku) za koje je izdvojeno oko 300 hiljada eura.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti