Povećano interesovanje investitora iz Njemačke od početka mandata nove Vlade

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović sastao se danas sa njemačkim investitorima zainteresovanim za ulaganje u Crnu Goru. Sastanku je prisustvovao i ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Robert Veber i počasni konzul Crne Gore u Njemačkoj Volker Zeh.

„Interesovanje investitora iz Njemačke je u prethodnih par mjeseci značajno poraslo, što znači da ovu Vladu vide kao partnera koja je za kratak period, na svim međunarodnim adresama prepoznata kao Vlada sa nultom tolerancijom na korupciju”, naglasio je ministar.

Milatović je kazao da do sada u Crnoj Gori nismo imali dovoljan broj investitora iz Njemačke, upravo zbog korupcije  koja je postojala godinama.

„Sada je situacija znatno drugačija i mi želimo da dovedemo nove investitore koji će otvoriti nova radna mjesta i zaposliti naše ljude.  Investitori iz Njemačke su prepoznati kao kredibilni investitori, i oni su nam veoma važni, zato želimo da ih privučemo u što većem broju. Dolaskom investitora iz Njemačke, i ostali investitori iz Evrope će prepoznati Crnu Goru kao zemlju u koju je poželjno investirati”, kazao je Milatović.

On je naglasio da je „Glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore članstvo u EU i  Vlada intenzivno radi na ubrzanju pregovora i dostizanju cilja, a to je da bude dio EU porodice do 2025.godine. Takođe, sprovodi i brojne reforme u oblasti vladavine prava koje su ključne u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i borbe protiv sive ekonomije“,  čime će se, kako je kazao,  staviti na mapu svih velikih i ozbiljnih investitora.

Dodao je da će pridruživanjem EU Crna Gora  stvoriti dodatne preduslove za privlačenje stranih direktnih ulaganja i da je želja Vlade da crnogorska ekonomija bude bolje povezana sa evropskom privredom, čiju okosnicu čini Njemčaka.

Ambasador Veber je kazao da Njemačka podržava Crnu Goru na putu ka EU, te da se interesovanje njemačkih investitora povećalo od dolaska nove Vlade po riječima ambasadora i kompanija za Crnu Goru, pogotovo od početka mandata ove Vlade koja je za kratko vrijeme pokazala da je siguran partner Njemačke.

Investitori su izrazili zadovoljstvo sastankom sa ministrom Milatovićem i onim što su od njega čuli  o Crnoj Gori. Posebno interesovanje iskazali su za ulaganje u IT sektor, pametnu tehnologiju i prerađivačku industriju, ali i za ostale oblasti u kojima postoji potencijal. Oni su kazali da su u Crnoj Gori prepoznali zemlju velikih mogućnosti i potencijala.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti