Povjerenici u petak usvajaju budžet?

Predsjednica budvanskog Odbora povjerenika Sonja Vukićević zakazala je za petak sjednicu na čijem će dnevnom redu biti ključni dokumenti za deblokadu opštinske administracije.

Povjerenici će razmatrati predlog odluke o budžetu, plan investicija i program uređenja grada za ovu godinu. Takođe, povjerenici će se izjasniti i o imenovanju Opštinske izborne komisije (OIK).

Usvajanjem budžeta preduslov je da zaposleni u opštinskoj administraciji, javnim ustanovama, službama, Komunalnoj policiji i inspekciji,  ali i RTV Budva mogu primiti aprilsku zaradu.

Predsjednik Opštine Marko Carević nedavno je izjavio da je na opštinskom računu iznos od pet miliona eura, a usvajanje budžeta naveo kao uslov da se grad pripremi za predstojeću ljetnju turističku sezonu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti