Poziv za likovni konkurs: Mali likovni susreti

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija poziva sve osnovne škole da uzmu učešća na predstojećem likovnom konkursu "Mali likovni susreti", koji se održavaju po trinaesti put za redom u Srednjoj likovnoj školi "Petar Lubarda" sa Cetinja.

Ovogodišnja tema likovnog konkursa je "Srećno mjesto", na predlog profesorice Mirjane Vučković, i pružiće učenicima jedinstvenu priliku da kroz različite likovne izraze pokažu svoju kreativnost i individualnost.

Detalji konkursa:

- Tema: "Srećno mjesto"

- Tehnike: Sve likovne tehnike su dobrodošle (crtačke, grafičke, slikarske, vajarske)

- Rok za slanje radova: od 01. februara do 15. marta 2024.

- Adresa za slanje radova: JU Srednja likovna škola “Petar Lubarda”

Bulevar crnogorskih junaka 95, Cetinje, Crna Gora

Molimo da svaki selektovani rad, poslat iz osnovne škole prema našoj Srednjoj likovnoj školi, na poleđini rada čitko sadrži informacije: Ime i prezime učenika, razred učenika, ime i prezime mentora učenika, broj telefona mentora, ime škole.

Selektovani radovi će biti izloženi za Dan škole 21. aprila, kada će biti i proglašenje najboljih radova u tri kategorije:

I - IV razred

V - VII razred

VIII - IX razred

Grand prix će pripasti autoru najboljeg rada, a za svaku kategoriju su predviđene diplome za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto. Stručni žiri će takođe dodijeliti diplome najboljim mentorima i kolekcijama.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti