Poziv za učešće na globalnom onlajn događaju „Falling Walls Remote 2020: The Breakthroughs of the Year

 

Godišnja berlinska konferencija Falling Walls koja za cilj ima povezivanje istraživača iz čitavog svijeta, ove godine će se održati u drugačijem formatu, usljed okolnosti izazvanih pandemijom COVID-19. Naime, ovogodišnji događaj, pod nazivom Falling Walls Remote 2020: The Breakthroughs of the Year, održaće se 9. novembra 2020. godine, u vidu onlajn izložbe na kojoj će učesnici imati priliku da prezentuju i diskutuju o većem broju otkrića u rangu naučnog proboja.

Događaj će okupiti neke od najistaknutijih svjetskih istraživača i inovatora te prezentovati najuzbudljivija naučna dostignuća kako bi se podstakla diskusija o tome na koji način nauka i inovacije mogu doprinijeti rješavanju najvažnijih svjetskih problema.

S tim u vezi, predstavnici naučnoistraživačke i inovativne zajednice su pozvani da nominuju najskorija oktrića u rangu naučnog proboja i to u deset kategorija, odnosno:

- Biološke nauke;

- Fizika i srodne nauke;

- Inženjerske nauke i tehnologija;

- Društvene i humanističke nauke;

- Nauke u oblasti umjetnosti;

- Digitalno obrazovanje;

- Upravljanje naukom i inovacijama;

- Novi talenti (Falling Walls Lab);

- Naučni startapovi (Falling Walls Venture);

- Naučno angažovanje (Falling Walls Engage).

Komisija, kojom će predsjedavati g-đa Helga Novotni (Helga Nowotny), bivša predsjednica Evropskog istraživačkog savjeta, odabraće najinovativnije projekte koji će biti detaljno prezentovani na samom događaju, ali i u okviru globalnih kampanja Fondacije sa ciljem poboljšanja njihove vidljivosti.

Rok za podnošenje nominacija je 1. septembar 2020. godine.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti