Predstava Ne možeš pobjeći od nedjelje zatvara VII festival Ćirilicom

Predstava o muško-ženskim odnosima Ne možeš pobjeći od nedjelje, rađena u partnerstvu Narodne biblioteke Budve sa Srpskim narodnim pozorištem, Novi Sad i Teatrom Promena iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Budve, biće premijerno igrana posljednje festivalske noći na svečanom zatvaranju sedmog festivala "Ćirilicom" u srijedu, 13. septembra na sceni između crkava u Starom gradu Budve sa početkom u 21 čas. Ulaz je slobodan.

Nova premijera budvanskog festivala "Ćirilicom", šesta sopstvena produkcija u nizu ove godine, predstavlja vrlo mladu ekipu stvaralaca čije je glavno interesovanje upravo knjiga hrvatske spisateljice Tene Štivičić, priča koja je van kulturnog nasljeđa Budve, ali koja je aktuelna i kod nas. Ovaj interesantan komad režirala je mlada rediteljka Tamara Kostrašević, scenografiju i kostime uradila je Katarina Cimbaljević, dok u predstavi igraju dvoje mladih glumaca: Anđelka Pećinar i Aljoša Đidić.

Ne možeš pobjeći od nedjelje je fantastična, moderna, i izuzetno aktuelna priča data kroz dobro poznati "monolog dvije osobe". Na sceni između crkava smjenjivaće se isječci iz života dvoje mladih ljudi - upoznavanje, svađe, kulminacije, rastanak i ponovni sastanak. Priča o ljubavi, muško-ženskim odnosima i drugim, manje važnim, temama je duhovito pisan, urban tekst o tipičnim ženskim i muškim greškama, sa situacijama u kojima će se publika svakako prepoznati.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti