Predstavljanje knjige-bajke „Sofija i čuvari vremena“ autorke Tatjane Kuljače

U četvrtak, 12. oktobra u organizaciji Narodne biblioteke Budve predstavićemo novu knjigu - bajku "Sofija i čuvari vremena" autorke Tatjane Kuljače.

Na promociji koja će početi u 19 časova u holu Akademije znanja, ovu zanimljivu književnu avanturu predstaviće mr Natalija Đaletić, urednica izdavačke kuće Ouroboros koja je objavila knjigu, zatim profesorica Zorica Joksimović i autorka Tatjana Kuljača, dok će odlomke iz bajke čitati djeca.

"U čarobnom svijetu bajke Sofija i čuvari vremena, trećoj knjizi u serijalu o djevojčici Sofiji, avantura doseže novi nivo čarolije i uzbuđenja. Nakon što smo svjedočili njenim nevjerojatnim podvizima u bajkama Sofija i čarobna bašta i Luka i Sofija u čudesnoj šumi, sada se suočavamo s novim izazovom koji će testirati granice njenog duha. U ovoj avanturi Sofiiji se pridružuju njeni prijatelji Maja i Marko. Pratimo troje prijatelja čija je sudbina isprepletena sa magijom Knjige Vremena" - stoji na koricama ove knjige u kojoj se naglašavaju prijateljstvo i hrabrost kao dominantne vrline kojima je moguće prevazići sve prepreke.

Tatjana Kuljača (1980) rođena je u Sarajevu, odrastala u Konjicu, u Hercegovini do 1992. godine, kada je sa porodicom, zbog rata u Bosni i Hercegovini, otišla u Nikšić, gdje je završila osnovno obrazovanje i gimnaziju. Osnovne studije završila na Fakultetu za turizam u Kotoru, a postdiplomske magistarske studije na Fakultetu za turizam u Baru. Živi i radi u Bečićima.

Od novembra 2015. piše kolumnu ,,Mamizam'' za crnogorski magazn ,,Gracija", u kojoj su zastupljene zanimljive priče o roditeljstvu.

Knjiga "Kako raste mama" je prva zbirka kratkih priča koje govore o svim izazovima majčinstva. Ova knjiga je proglašena najboljim vodičem za roditeljstvo na našim prostorima i sjajnom porodičnom čitankom.

Tatjanin roman ‚‚U inat svima'' objavljen je 2020. godine u izdanju IK Ouroboros iz Podgorice.

Bajka za djecu pod nazivom ,,Sofija i čarobna bašta'' objavljena je u oktobru 2017. u izdanju izadavčke kuće ,,Samo Korak’’ iz Beograda. Nakon toga je objavila nastavak "Luka i Sofija u čudesnoj šumi", kao i "Priče jedne rijeke sa boginjama slovenske mitologije". "Sofija i čuvari vremena" treća je knjiga u nizu koja opisuje čudesne avanture neobične djevojčice Sofije, podržana je na konkursu Ministarstva kulture i medija Crne Gore 2022. godine. Tatjana uređuje i vodi Facebook stranu koja nosi njeno ime.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti