Predstavljanje knjige Kriza smisla

Nova knjiga "Kriza smisla" autora Krsta Vukovića, koju je objavila Narodna biblioteka Budve, biće predstavljena u četvrtak, 3. juna na Akademiji znanja sa početkom u 20 časova. O knjizi će govoriti mr Nikolina Đurović, zatim novinar Vanja Kovačević i autor Krsto Vuković, a veče će voditi Stanka Stanojević.

U Predgovoru knjige „Kriza smisla“ autor navodi da je „fenomen smisla često bio zarobljen naučnom, umjetničkom ili dogmatičnom petrifikacijom unutar osnovnog interesovanja i teško da je bilo kakve
ozbiljnije i sadržajnije interdisciplinarne komunikacije. Ovim rukopisom je pokušano dosezanje upravo tog, multidisciplinarno značajnog cilja. Osnovna intencija je doći do produkcione saradnje različitih interesovanja a time i novih teorijskih uopštavanja i otvoriti korelaciju prihvatljivih i manje prihvatljivih tumačenja smisla.

Krsto Vuković je profesor sociologije u SMŠ „Danilo Kiš” u Budvi, međunarodni predavač, humanista, sportski radnik, društveni aktivista, analitičar obrazovne i socijalne politike. Objavio 1999. g. zbirku pjesama Zaklon, kapitalnu monografiju Debatni program Crne Gore 2012.g, zbirku pjesama Vertigo 2018.godine. Objavljivao brojne radove i tekstove različite profilacije u zbornicima, časopisima, medijima. Učesnik naučnih skupova, okruglih stolova, tribina, foruma i brojnih projekata od društvenog značaja. Organizator preko 60 lokalnih, državnih i međunarodnih manifestacija. Autor je TV emisije Mislionica (RTVCG), Dijalog (RTV Budva), postproducent TV serijala Navedi dobar razlog (FTV Sarajevo), autor tri festivalske emisije (Slovačka i Bar): Dijalog, Tranzicioni diznilend, Romi. Autor i reditelj tri pozorišne predstave: Maturanti, Sud, Zločin i nagrada. Osnivač i glavni urednik časopisa Dijalog. Izdavač nekoliko knjiga i publikacija. Dobitnik je brojnih nagrada: Državna nagrada za vaspitno-edukacioni rad 2009. (Vlada Crne Gore); Međunarodna nagrada CKD, Sarajevo 2012. godine; Zlatna plaketa DDDK, Budva, 2008.g; Međunarodna nagrada Centra za kulturu dijaloga, Mostar 2016; Nagrada za najboljeg profesora Debatnog programa Crne Gore za period 1997–2017. i preko 70 nagrada na različitim poljima mentorskog rada.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti