Predstavljanje knjige Ranka Pavićevića u programu obilježavanja Dana opštine Budva

Knjiga (Po)etike(te) jednog vremena autora Ranka Pavićevića, čiji je izdavač Narodna biblioteka Budve, biće predstavljena u okviru programa proslave Dana opštine Budva večeras u holu Akademije znanja sa početkom u 20 časova. O knjizi će govoriti recenzent doc. dr Predrag Zenović, u ime izdavača Stanka Stanojević i autor.

Ranko Pavićević rođen je u Podgorici 24. novembra 1955. godine, gdje se školovao i studirao Pravni fakultet. Ove godine obilježava jubilarnih, četrdeset godina bavljenja novinarstvom i trideset godina kulturom.

U plodnoj novinarskoj karijeri, radio je za dvanaest medijskih kuća u Crnoj Gori i bivšoj Jugoslaviji i napisao 55.000 tekstova, informacija, izvještaja, razgovora, reportaža, osvrta, komentara i drugih novinarskih formi. Radio je za RTV Crne Gore, Pobjedu, novinsku agenciju TANJUG, Blic, Ekspres politiku, Glas javnosti, Dnevnik, Jedinstvo, Pečat i druge. Bio je dugogodišnji kolumnista Omladinskog pokreta, Radija Budve, Primorskih novina i Glasa Boke.

Osnivač je Radija Budve, na čijem čelu je bio 18 godina, na mjestima glavnog i odgovornog urednika i urednika informativnog programa.

Dobitnik je više značajnih novinarskih nagrada, kao što su: „Velibor Popović“ za najboljeg dopisika novinske agencije TANJUG, za 2006. godinu, Prve godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore za 2019. godinu i Nagrade za životno djelo Udruženja novinara Crne Gore (UNCG) za 2021. godinu. Za poseban doprinos afirmaciji književnosti i kulture u Crnoj Gori, dobitnik je nagrade „Vidovdanska riječ“ koju dodjeljuje Udruženje književnika Crne Gore (UKCG), za 2019. godinu.

Autor je više scenarija, za radio i televiziju.

Ranko Pavićević je objavio 10 knjiga, različitih žanrova, od kojih su neke doživjele po tri izdanja. Kao izdavač, u okviru novinsko-izdavačke kuće ART PRESS iz Budve, objavio je i 36 knjiga drugih autora.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti