Predstavljena monografija „Brajići” autora dr Rista Prentovića i Sava Martinovića

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u subotu 25. novembra u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” predstavljena monografija „Brajići” autora dr Rista Prentovića i Sava Martinovića a izdavač je mjesna zajednica „Brajići”, 2023.

O knjizi su govorili dr Radoslav Raspopovic i MA Ljubica Miličić.

Nakon višegodisnjeg istraživackog rada, bogata istorija, običaji, nasljeđe XX vijeka i potencijali za razvoj u XXI vijeku predstavljeni su u ovoj monografskoj studiji. Pored istorijske i istraživačke važnosti knjiga je značajna kao nasljeđe mlađim generacijama i inspiracija za budućnost.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti