Predstavljeni rezultati rada UIP tokom turističke sezone – načelo preventivnosti dalo rezultate

Na današnjoj konferenciji za medije direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani predstavio je rezultate rada ove uprave tokom pojačane ljetnje turističke sezone. On je naglasio da je ova uprava zbog očekivanja slabije sezone dobila daleko niži budžet za obavljanje aktivnosti, pa da je i pored činjenice da je u bilo angažovano svega 70 inspektora u sezoni, organizovan odličan rad na terenu.

Harasani je podvukao da je uz pomoć predsjednika opština, a pogotovo opštine Tivat i Kotor, finansiran smještaj inspektora za cijelu sezonu i data tehničku podrška našim inspektorima, zbog čega je izrazio zahvalnost. „Djelovanje inspekcija uvodi u red privredu, što podrazumijeva i priliv kako u budžet lokalnih uprava tako i u državni budžet“ – rekao je on.   

Uprava je djelovala preventivno na privrednike obavljajući veliki broj sastanaka sa njenim predstavnicima, ali i praveći kampanje sa Upravom prihoda i carina pod sloganom “SMANJI OPREZ PLATI POREZ” kako bi se sve činioce privrede dodatno podsticali na odgovrno ponašanje.

Direktor Harasani je naglasio: „Po prvi put u Crnoj Gori imamo slučaj da su strani državljani koji obavljaju privrednu djelatnost u Crnoj Gori automatski privođeni od strane policije u Sud za prekršaje ako nisu platili prekšajni nalog. Ovaj model je omogućen nakon niza sastanka koje sam imao sa predsjednikom Višeg suda za prekršaje i Upravom policije. Tako je spriječena praksa iz prethodnih godina da neki strani privrednici nijesu poslovali u skladu sa zakonom i nakon završene sezone isti bi firmu uvodili u stečaj, izbjegli bi plaćanje kazni i sljedeće godine bi poslovali pod novootvorenom firmom.“ 

Harasani je naveo da je tokom jula vršen nadzor preventivno, kako bi se privrednicima pomoglo da obezbijede legalno poslovanje, dok se u avgustu djelovalo represivno za one koji su se oglušili o izrečena ukazivanja. Ovaj sistem nadzora pokazao se veoma korisnim, jer represija nije cilj nego sredstvo,kako je naglasio, pa ove sezone ima manje kazni nego prethodnih godina - ali ima više upata poreza taksi, PDV, doprinosa i drugih dažbina.

Harasani je kazao: „Ove sezone, kako je to bivalo ranijih godina, nije bilo tzv. „crnih i crvenih listi“, što znači da subjekt nadzora koji je bio na tzv. “crnoj listi” bio je maksimalno kažnjavan, a ko je bio na “crvenoj listi” značilo je da kod tog subjekta nadzora inspektori nijesu smjeli poći“.

Tokom ljetnje turističke sezone izvršeno je 9.304 inspekcijskih pregleda, konstatovano je 3.098 nepravilnosti (30% privrednika nije poslovalo u skladu sa propisima); izdato je prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.381.100,00 €. Doneseno je 168 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti.

 

U suzbijanju rada na crno kontrolisano preko 17.000 zaposlenih lica, zatečeno 399, a 53  lica nakon intervencije inspepktora uvedeno u zakonito poslovanje, od čega 40% domaćih državljana.

Sanitarna inspekcija, kada su u pitanju epidemiološke mjere, donijela je ukupno 14.332 rješenja o smještaju lica u samoizolaciju i kontrolisala 1.829 lica koja su u samoizolaciji. 

 

Zaključivši predstavljanje rezultata nadzora, Harasani je izrazio zadovoljstvo učinkom rada rekavši da je nakon preventivnih mjera i ukazivanja o otklanjanju nepravilnosti, u kontrolnim preglednima, konstatovano da je od 80 do 90 odsto slučajeva, u zavisnosti od kontrolisane oblasti, postupljeno po zakonu, pa su subjekti nadzora uvedeni uzakonito poslovanje, bez potrebe zaizricanjem represivnih mjera.  


 

U ovim aktivnostima kontrolisano je 502 kupališta (10 radilo bez odobrenja za rad), 293 hotela, 1817 ugostiteljska objekta, 3480 trgovina:

 

  • Kupališta: broj kontrola – 502; nepravilnosti – 203; prekršajni nalozi – 175; iznos prekršajnih naloga – 88,960.00 eura; zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka - 17); rješenja o zabrani rada 41
  • Bez odobrenja: dvije plaže (Budva), dvije plaže (Kotor), jedna plaza (Tivat), pet plaza (Herceg Novi);
  • Hoteli: broj kontrola – 293; nepravilnosti – 105; prekršajni nalozi – 49; iznos prekršajnih naloga – 42,430.00 eura; zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka – 8; rješenja o zabrani rada 3, pečaćenja 1
  • Ugostiteljski objekti: broj kontrola – 1817; utvrđene nepravilnosti – 279; prekršajni nalozi – 102; iznos prekršajnih naloga – 71,400.00 eura;  zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka – 8; rješenja o zabrani rada 11, rješenja o pečaćenju
  • Trgovina i zanatstvo7.075 registrovanih objekata, kontrolisano 3.480, zatvoreno 11 objekata ( 8 zbog rada nedjeljom i praznicima, 3 zbog nepodnošenja prijave)


 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti