Preporuke za noćne klubove

Nakon liberalizacije epidemioloških mjera, te početka rada noćnih klubova, barova i diskoteka, Institut za javno zdravlje je dao i detaljnije preporuke posjetiocima, kao i zaposlenima u ugostiteljskim objektima ove vrste.

Posjetiocima se dozvoljava ulazak u noćne klubove, barove ili diskoteke uz posjedovanje negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sati ili brzog antigenskog testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) – BAT koji nije stariji od 48 sati. U noćni klub može se ući I sa pozitivnim rezultatom PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana, ili pozitivnim rezultatom serološkog testa -antitijela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana, te dokazom da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19.Što se tiče zaposlenih, neophodno je angažovati jednu ili više osoba koje će biti odgovorne za kontrolu sprovođenja higijensko- epidemioloških mjera.  Između stolova mora biti rastojanje od najmanje dva metra, a za stolom ne može biti više od četiri osobe. Ukoliko ne postoje stolovi I stolice za sjedenje, rastojanje između svih prisutnih lica mora biti takvo da na svakih četiri kvadrata  može boraviti samo jedno lice, a ista preporučena površina se odnosi i na izvođače. Ukoliko se u prostoru ne može održati preporučena fizička distance, neophodno je smanjiti broj prisutnih. Preporuka je I da vidno bude označen maksimalan dozvoljeni broj posjetilaca u lokalu. Jedna od preporuka je da organizuje ulaz I izlaz iz objekta, tako što će se održavati fizička distance od najmanje dva metra. Zaposleni u lokalu su dužni sprovesti goste do rezervisanih mjesta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti