Preuzmite COVID potvrdu na portalu eZdravlje

Građani su već od prošle sedmice mogli dobiti potvrdu kod izabranog ljekara ili na bilo kojem vakcinalnom punktu, a od prije par  dana je ta opcija omogućena i putem Interneta.

Podsjećamo, digitalna COVID potvrda je dokument koji će pomoći zdravstvenim institucijama da sinhronizuju aktivnosti, lakše prate sprovođenje epidemioloških mjera i koordinirano regulišu ograničenja u skladu sa postojećom epidemiološkom situacijom.
Nacionalna COVID potvrda obuhvata sledeće podatke:
Da je osoba u cjelosti vakcinisana ili da je primila prvu dozu vakcine protiv koronavirusa
Datum i vrijeme negativnog PCR testa na COVID-19, pri čemu je važeći negativan test u okviru 72 sata od uzorkovanja
Dokaz o negativnom brzom antigenskom testu (prihvata se test koji nije stariji od 48 sati)
Dokaz da je osoba preboljela COVID-19, to jest dokaz da je prošlo barem 14 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa, odnosno manje od 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa
Više informacija o COVID potvrdi možete naći na posebnoj stranici portala covidodgovor.me.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti