Priča se priča da Rusi ne dolaze?

Ruska nacionalna aviokompanija Aeroflot objavila je juče da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat.

Kako prenose podgoričke " Vijesti" ti letovi inače, obustavjeni su još od sredine marta kada je Nacionalno koordniaciono tijelo uvelo privremenu zabranu obavljanja redovnog aviosaobraćaja na crnogorskim aerodromima. Gosti iz Rusije jedni su od ključnih koji su u špicu ljeta, pored turista iz regiona garantovali dobru popunjenost smještaja na Budvanska rivijeri. Nažalost, ovogodišnja sezona bilježi drastiučan pad, kako po broju dolazaka , tako i prometu.


Budvanski turistički poslenici u više navrata su isticali da je bilo potrebno mnogo ranije otvoriti granice, kako prema Rusiji, tako i prema Srbiji, kako bi se donekle "spasila sezona".

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti