Prijavi korupciju, nema nedodirljivih

Ministarstvo kapitalnih investicija pokrenulo je ove sedmice novu kampanju pod sloganom: “Prijavi korupciju, nema nedodirljivih”.

Ideja kojom smo se vodili ima za cilj razbijanje svih monopola, sprega i mogućih nedozvoljenih uticaja između različitih političkih i menadžerskih struktura.

Ministarstvo će svim upravama i kompanijama nad kojima obavlja nadzor, uputiti zahtjev da na veb sajtovima i oglasnim tablama istaknu poziv sa e-mail adresom: antikorupcija@mki.gov.me, na koji se mogu prijaviti korupcija, ali i sve ostale zloupotrebe u kompanijama, upravama i ustanovama nad kojima ovaj vladin resor obavlja nadzor.

Ovo je, inače, treća kampanja Odjeljenja za borbu protiv korupcije MKI, u proteklih 15 mjeseci rada. Prethodne dvije kampanje sprovedene su pod sloganima “Prijavite korupciju, nepotizam i sve zloupotrebe u našem resoru” i “Ćutanje nije zlato”.

Odjeljenje je u dosadašnjem radu tužilačkim organizacijama u Crnoj Gori dostavilo 15 informacija o mogućem postojanju krivičnih djela.

Odjeljenje za borbu protiv korupcije je dio Ministarstva kapitalnih investicija u kojem se obavljaju poslovi koji se odnose na: suzbijanje korupcije, integritet i lobiranje uz primjenu međunarodnih standarda. Ukoliko postoji minimum sumnje u koruptivne radnje ili druge zloupotrebe, u bilo kojem dijelu resora MKI, Odjeljenje je dužno da reaguje na suzbijanju tih pojava.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti