PRIJAVI SE za mladog predvodnika održivog razvoja na Mediteranu

Od 2017. godine, Inicijativa mladih za mrežu rješenja održivog razvoja Ujedinjenih nacija (SDSN Mladi) svake godine priprema „Izveštaj o rješenjima mladih“ koji sadrži 50 JEDINSTVENIH I KREATIVNIH PROJEKATA koje vode mladi ljudi, omogućavajući im na taj način da predstave svoj rad i privuku pažnju javnosti.

Ove godine, SDSN Mladi i SDSN Mladi Mediterana, u saradnji sa Mediteranskim akcionim planom Programa UN-a za životnu sredinu (UNEP/MAP) – Sekretarijatom Barselonske konvencije kroz saradnju s Mediteranskom komisijom za održivi razvoj, objavili su poziv za podnošenje projekata za realizaciju „Izvještaja o rješenjima mladih Mediterana 2021“.

Poziv bi trebalo da podstakne na akciju mlade ljude i inovatore koji promovišu i podržavaju koncept održivog razvoja, kako na regionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Prvi put, Izvještaj o rješenjima za 2021. godinu uključiće studente, mlade kreativce i istraživače, posebno iz mediteranskog regiona, koji doprinose sprovođenju Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. godine i Pariskog sporazuma.

Objedinjavanje najboljih projekata na Mediteranu odlična je prilika da mladi, u kontekstu sprovođenja politike održivog razvoja, podijele svoje kreativne ideje, budu prepoznati po njima, i dodatno, uspostave dobru saradnju sa partnerima u okviru same Mreže.

Svoj projekat možete prijaviti na https://forms.gle/Diwj9pq6xGFE9H9x6.

Rok za prijavu projekata je 30. april 2021. godine.

Više informacija: https://sdsnyouth.org/blog-posts/2021/3/16/call-for-submissions-mediterranean-youth-solutions-report

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti