Princ Romanov posjetio Dječiji dom Mladost u Bijeloj

Princ Romanov posjetio Dječiji dom Mladost u Bijeloj

 

Njegovo Visočanstvo Princ Dimitrij Romanov od Rusije završio je posljednji dan u vezi sa aktivnostima koje prethode otvaranju vježbališta za golf u Royal Montenegro Golf & Country Club-u, u Tivtu, zasađivanjem drevnog stabla masline. Praunuk crnogorskog kralja Nikole I, zasadio je jutros prvo stablo masline na mjestu budućeg prvog šampionskog golf terena u zemlji.

 

Nakon kratke ceremonije, princ je, u pratnji supruge princeze Dorrit, obišao Dječiji dom Mladost u Bijeloj, gde je imao priliku da se upozna sa djecom koja žive tamo, kao i sa upravom sirotišta koja se brine o njima.

 

Princ Dimitrije Romanov izjavio je nakon dva događaja: "Ovi događaji su simbolični za mene. Zasadio sam ovo drvo, koje je vjerovatno starije nego ja, kao podsjećanje na značaj prošlosti i kao nešto što će dugo živjeti u budućnosti i prenijeti se na generacije.

 

image_copy.jpeg

 

"Imam živo sjećanje na moju baku Milicu, kćerku kralja Nikole I i kraljice Milene. Sjećam je se, kao što se sjećam i njenih sestara, mojih tetaka, kraljice Jelene i Velike knjeginje Stane, koje su bili izuzetno nježne prema meni u djetinjstvu.

 

"Ovo su razlozi zbog kojih sam želio da upoznam djecu koja će biti pozvana da koriste vježbalište za golf i iskoriste priliku za besplatne treninge golfa. Za mene je bilo važno da im prenesem da je budućnost njihova i da će im se u životu mnogobrojne prilike same ukazati. One se u trenutku mogu činiti nevažnim, treba ih iskoristiti. U svim tim prilikama postoji šansa da se pronađe nešto neočekivano i izuzetno. Kao pokrovitelj golf kluba i kao neko ko je imao koristi od ljubaznosti ljudi u mojoj crnogorskoj porodici, koji su me podigli, želio bih da Royal Montenegro Golf & Country Club bude više od golf terena za one koji od vani dolaze u Crnu Goru, da bude nešto što uključuje sve.”

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti