Pristiglo 27 prijava na Konkurs za doktorska istraživanja

Konkurs za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori za 2020/2021. godinu koje je 20. maja raspisalo Ministarstvo nauke završen je prošle nedjelje.

Rok za podnošenje prijava je bio 10. jul 2020. godine i do naznačenog datuma stiglo je ukupno 27 prijava, 14 sa Univerziteta Crne Gore i 13 sa Univerziteta Donja Gorica, od čega:

- 12 iz oblasti društvenih nauke
- 7 Iz oblasti humanističkih nauka
- 2 iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija
- 2 iz oblasti poljoprivrednih nauka
- 1 iz oblasti prirodnih nauka i
- 3 iz oblasti tehničko-tehnoloških nauke

Podsjećamo da se stipendija dodjeljuje na period od tri godine i da obuhvata besplatnu školarinu, mjesečne troškove za doktoranda u neto iznosu od 700 € i troškove istraživanja do 10.000 € u bruto iznosu na godišnjem nivou.
Cilj je da se ovim konkursom zadrže kvalitetni ljudi čime utičemo na gorući problem tzv. odliv talenata, da se ojačaju ljudski resursi za istraživanje, inovacije i konkurentnost, ali i da dođe do razmjene znanja između akademskog i privrednog sektora.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti