Proces rada u Domu zdravlja Budva odvija se nesmetano

U Domu zdravlja Budva proces rada odvija se nesmetano i bez prekida, uprkos povećanom broju pacijenata u COVID ambulantama. To je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove.

S obzirom na to da se u cijeloj Crnoj Gori, kao i širom svijeta, bilježi porast broja zaraženih od Omikron soja, ta situacija nije zaobišla ni Budvu. Broj inficiranih u ovom gradu na dnevnom nivou kreće se između 65 i 55 slučajeva.

U COVID ambulantama Doma zdravlja Budva rade 2 doktora i 5 medicinskih sestara uz podrsku rtg sluzbe i labaratorije, a broj kreveta za pacijente koji treba da prime ampuliranu i infuzionu terapiju je povećan na 10. Menadžment Doma zdravlja Budva, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, napravio je reorganizaciju prije svega kadrovskih, ali i prostornih kapaciteta, tako da nema problema u funkcionisanju, a svakom pacijentu koji je zatražio pomoć pružena je adekvatna zdravstvena zaštita.

Molimo građane da imaju razumijevanja i strpljenja, jer je epidemiološka situacija, kao i u cijelom svijetu, složena i ozbiljna, a zdravstveni radnici ulažu nadljudske napore boreći se danonoćno da spasu svaki život.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti