Produžetak turističke sezone uz prvu Petrovačku lignjadu

Udruženi mještani Petrovca uz podršku Turističke organizacije opštine Budva i Opštine Budva nastavljaju da organizuju lijepe događaje i u septembru.

Nakon uspješne organizacije koncerta i tematske tribine glumca Nikole Pejakovića – Kolje, Petrovac svojim mještanima i mnogobrojnim turistima predstavlja novu manifestaciju, prvu Petrovačku lignjadu koja će se održati u subotu, 23. septembra.

„Samo takmičenje nastalo je kao ideja potpredsjednika MZ Petrovac, Dušana Gregovića, koji je svoju zamisao izložio Savjetu MZ, gdje su članovi sa velikim zadovoljstvom podržali ovaj predlog i predstavili ga Turističkoj organizaciji i Opštini Budva. Oni su podržali ovaj projekat i ukazali da ideje ovog tipa doprinose produžetku sezone, jačaju kulturno-rekreativnog sadržaja u Petrovcu i utiču da se tradicija ovog kraja na taj način održi.“ kazala je predstavnica MZ Petrovac, Ksenija Baković Šoljaga.

Program prve Petrovačke lignjade počeće u 16:30 i biće podijeljen u tri segmenta: takmičarski, gastronomski i muzički dio. Posebno interesovanje vlada za takmičenjem u lovu na lignje koje će se održati u akvatorijumu oko ostrva Katič i Sveta nedjelja, te je već prijavljen veliki broj učesnika, tačnije preko 25 ekipa. Organizatori su pripremili i vrijedne nagrade za ekipe koje osvoje prva tri mjesta.

Atraktivnosti ove manifestacije i njenom turističkom potencijalu doprinijeće i gastro i muzički segmenti programa. Na tri lokacije u Petrovcu će se služiti pržene lignje i vino. Hranu će pripremati ugledni lokalni restorani, te će svim posjetiocima i turistima predstaviti tradicionalne ukuse ovog kraja. Dobru atmosferu u Petrovcu upotpuniće Gradska muzika Budva i bendovi „VIS Tetra“ i „Senkina đeca“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti