Program JU Muzeji i galerije za ljeto 2020. godine

JU Muzeji i galerije će za ljeto 2020. godine svojoj publici priprema sadržajan program, uprokos nemogućnosti da se brojne planirane izložbe održe zbog pandemije korona virusom. Dok će u Muzeju grada Budve i Spomen domu „Reževići” biti aktuelne stalne postavke koje sugrađani i gosti mogu posjetiti, kulturno-umjetnički program će biti realizovan u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“, Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša” i Spomen domu „Crvena komuna”.


• Moderna galerija „Jovo Ivanović“

U Modernog galeriji ljetnja izložbena sezona biće otvorena 7. jula izložbom slika umjetnice iz Budve Jelene Papović, pod nazivom „Preobražaj”. Ovom izložbom obilježava se jubilej – 20 godina od prve izložbe umjetnice u Modernoj galeriji, i ona će biti aktuelna tokom jula. U prvoj polovini avgusta budvanskoj publici će se predstaviti Orijana Ubović, umjetnica iz Podgorice, dok će druga polovina avgusta u Modernoj galeriji biti u znaku izložbe umjetnika iz Zagreba – Igora Modrića. Septembar će obilježiti izložba umjetnika iz Srbije – Predraga Peđe Miloševića, koju JU Muzeji i galerije Budve realizuje u saradnji sa JU Grad teatar.

 


• Spomen dom „Stefan Mitrov Ljubiša“

Jul će u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“ obilježiti takođe radovi umjetnice Jelene Papović, koja će u ovom galerijeskom prostoru izložiti svoje manje formate. U avgustu će se predstaviti umjetnica Dijana Vukićević iz Podgorice, sa 15 radova u kombinovanoj tehnici. Krajem avgusta biće otvoreno 11 izdanje kolektivne izložbe „Mali format – slike, crteži, objekti”.

 


• Spomen dom „Crvena komuna“

U galeriji Spomen doma „Crvena komuna“ 3. jula biće otvorena izložba slika umjetnice Ivane Babić iz Budve. U prvoj polovini avgusta predstaviće se umjetnik Milan Lutovac, dok će u drugoj polovini avgusta publika vidjeti radove mađarske umjetnice Klara Orosz. Septembar će u petrovačkoj galeriji obilježiti izložba likovne kolonije „Buljarica art“, u okviru koje će se samostalno predstaviti i umjetnik Miroslav Masin, jedan od učesnika kolonije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti