Programsko angažovanje za preko 1.7 hiljada nezaposlenih sa evidencije Zavoda

Kroz šest programa Zavoda za zapošljavanje Crne Gore „Direktno otvaranje radnih mjesta – javni rad“, „Aktivacija žena“, „Osposobljavanje za samostalan rad“, „Osposobljavanje za rad kod poslodavca“, „Obrazovanje i osposobljavanje odraslih u 2021. godini“ kao i  „Program grantova za samozapošljavanje“ biće angažovano ukupno 1.775 nezaposlenih sa evidencije – najavio je pomoćnik direktora Zavoda u Sektoru za mjere aktivne politike zapošljavanja, mr Dragan Marović.
-U izuzetno izazovnoj godini usljed visokog rizika od obolijevanja novim virusom Korona, a imajući u vidu relativno slabe privredne aktivnosti i kasno usvojeni budžet, kao i značajniji priliv nezaposlenih lica na evidenciju nezaposlenih, Zavod za zapošljavanje je ipak uspio da, u skladu sa Programom rada, kreira i pripremi programe i mjere Aktivne politike zapošljavanja kroz koje će više od 1.600 nezaposlenih lica sa naše evidencije pronaći svoj angažman- kazao je Marović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti